Picture

Lumag houtkloofmachine HEZ18N

Lumag houtkloofmachine HEZ18N

De Lumag HEZ18N is een verticale (professionele) hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 18 ton (±10%). U kunt de machine gebruiken op 400 volt maar u kunt er ook voor kiezen de aftakas aansluiting te gebruiken in combinatie met een tractor (min. 20 pk, toerental aftakas 540 omw. per min.). De robuuste en zware constructie garanderen een hoge stabiliteit.

U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 1,1 meter kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Om de totale werksnelheid bij het kloven van hout te verhogen wordt geadviseerd om hout van langere lengtes (bijvoorbeeld 1 meter lengte) te kloven. Vervolgens gaat u deze gekloofde delen op lengtes van bijvoorbeeld 30 a 35cm zagen. Dit kan uitermate snel met een Lumag wipzaag. De minimale klooflengte voor deze machine is 56cm. Wilt u toch kortere blokken kloven dan moet u eventueel op de bodemplaat een basis kloofblok plaatsen. U kunt de machine op 2 verschillende kloofsnelheden gebruiken.  De langzame snelheid voor meer kracht en de hoge snelheid als het kloofwerk eenvoudiger is. De Lumag HEZ18N houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat. De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kan de kloofmachine zelf een zware boomstam rechtop zetten als u deze wilt kloven.De kloofmachine is voorzien van een extra versterkte driepunts ophanging (Kat. I + II) zodat u de machine eenvoudig met een tractor kunt verplaatsen.

De machine heeft een traploos instelbare slaglengte waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 60 cm lang kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 65cm. Dit betekent een enorme tijdwinst. De zeer krachtige 4500 Watt motor zorgt voor prettige werkomstandigheden.

Stel een vraag over dit product