Picture

Lumag Wals-hakselaar HC20HZ-NL

Lumag Wals-hakselaar HC20HZ-NL

Zeer krachtige Lumag HC20HZ-NL aftakas aangedreven hakselaar voorzien van een hydraulische invoerwals. De maximale invoer diameter is 20cm.

Deze invoerwals grijpt het hout dat u invoert vast en trekt het gelijkmatig naar binnen. De invoersnelheid is regelbaar. Het rendement van uw hakselaar neemt enorm toe. Ook de meest vertwijgde takken worden eenvoudig naar binnen getrokken en verhakseld. Bij de invoer van takken met doornen of stekels is de invoerwals eigenlijk onmisbaar. Het voordeel van de invoerwals is dat de aanvoer naar de messen constant en gelijkmatig qua snelheid plaatsvindt. De trillingen die u normaal voelt bij de invoer van hout in een hakselaar neemt deze wals voor zijn rekening. Ook bladrijk snoeiafval (zoals takken met veel blad eraan) worden eenvoudig en gelijkmatig door de wals naar binnen getrokken. U kunt de wals uiteraard stop zetten en ook “achteruit” laten draaien mocht dit nodig zijn bijvoorbeeld bij een verstopping. De invoerwals brengt het materiaal naar de 42 messen (en een contra mes) welke het materiaal verkleinen.

De minimale capaciteit van de aandrijving (aftakas) is 20 Pk. De aftakas wordt niet meegeleverd. De De driepuntsophanging valt in de Kat. I. De hakselaar heeft een 360 graden verstelbare uitworpschacht en scharnierbare inworptrechter. Dit betekent dat u de machine eenvoudig kunt reinigen.

Stel een vraag over dit product