Picture

Lumag houtkloofmachine HE16N

Lumag houtkloofmachine HE16N

De Lumag HE16N is een verticale 400 Volt hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 16 ton. De ideale 400 volt machine voor semiprofessionele en professionele gebruikers. De robuuste en zware constructie garanderen een hoge stabiliteit.

U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 1,1 meter kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Om de totale werksnelheid bij het kloven van hout te verhogen wordt geadviseerd om hout van langere lengtes (bijvoorbeeld 1 meter lengte) te kloven. Vervolgens gaat u deze gekloofde delen op lengtes van bijvoorbeeld 30 a 35cm zagen. Dit kan uitermate snel met een Lumag wipzaag. De minimale klooflengte voor deze machine is 56cm. Wilt u toch kortere blokken kloven dan moet u eventueel op de bodemplaat een basis kloofblok plaatsen. U kunt de machine op 2 verschillende kloofsnelheden gebruiken.  De langzame snelheid voor meer kracht en de hoge snelheid als het kloofwerk eenvoudiger is. De Lumag HE16N houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat. De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kan de kloofmachine zelf een zware boomstam rechtop zetten als u deze wilt kloven.

De machine heeft een traploos instelbare slaglengte waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 60 cm lang kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 65cm. Dit betekent een enorme tijdwinst. De zeer krachtige 4500 Watt motor zorgt voor prettige werkomstandigheden.

Stel een vraag over dit product